Tuesday, September 20, 2011

Архийг хийжvvлсэн ундаагаар даруулж уувал ходоод муудна

Архийг хийжvvлсэн ундаагаар даруулж уувал ходоод муудна

Лууван болон далайн гаралтай хvнсний бvтээгдэхvvнийг жимстэй хольж иддэггvй. Учир нь лууван ходоодонд янз бvрийн хvчил бий болгодог. Энэ vед жимс идвэл тvvнд агуулагдаж байдаг гуулийн тєрлийн эд гэдэс ходоодны бактерт задарч хvний биеийг таргалуулахаас гадна бамбай булчирхайг томруулдаг ажээ.
Далайн гаргалтай хvнсний зvйлд уураг, кальц их хэмжээгээр агуулагддаг. Хvчил ихтэй жимстэй хольж идвэл таны бие эвгvйрхэж бєєлжих, гэдэс євдєх зэрэг шинж тэмдэг илэрнэ.

Шарсан vхрийн махыг тємстэй хольж идвэл ходоод гэдсэнд муу. Max, далайн гаралтай хvнсний зvйлд уураг их агуулагдаж байдаг тул идсэнийхээ дараа цай ууж болохгvй шvv. Цайнд байдаг даннийн хvчил уурагтай нийлээд гэдэсний vйл ажиллагааг удаашруулдаг. Иймд мах болон далайн бvтээгдэхvvн идсэнийхээ дараа буцалсан ус ууж байгаарай.

Дvфvг сонгинотой хольж идвэл дvфvнд хадгалагддаг кальц сонгино доторх євсний хvчилтэй нийлээд євсний кальцийн хvчил болж ходоодон дахь хоол шингэлтэд муугаар нєлєєлдєг.

Улаан, цагаан луувангуудыг хольж иддэггvй. Цагаан лууванд С амин дэм, улаан лууванд чийг бамын эсрэг хvчлийн эд агуулагддаг учраас тэдгээр нь хоорондоо холилдож С амин дэмд сєрєг нєлєє vзvvлдэг.

Та архи уухдаа шар луувангаар даруулж болохгvй. Шар лууван дахь В амин дэм нь спирттэй холилдож элэгний євчин vvсэх аюултай. Мєн архийг хийжvvлсэн ундаагаар даруулбал нvvрс хvчлийн хий vvсэж ходоод, элэг, бєєр зэрэгт нєлєєлж, зvрх тархины судсыг гэмтээдгийг анхаараарай.

No comments: